22. ročník Karlovarského folklorního festivalu se blíží

Karlovy Vary opět po roce ožijí folklorním tancem a nádhernými kroji ze všech koutů světa. Od úterý 5. do neděle 10. září bude krajské město hostit tradiční Karlovarský folklorní festival.

dezinfekce

Akce nabídne divákům pestrou škálu pořadů na mnoha scénách, kromě Karlových Varů také v Mariánských a Františkových Lázních, v Jáchymově, Ostrově, Lokti a v Bečově nad Teplou. Festival organizuje Soubor písní a tanců Dyleň.

O tom, že Zámek Bečov nad Teplou oživí fascinující svět folkloru jsme vás informovali zde

Z největší dálky do našeho kraje dorazí soubor ze souostroví Kapverdy. Nebudou chybět ani folklorní tanečníci z Mexico City, bojové tance předvede turecký soubor z města Bursa. Typické ruské písně zahraje hudební uskupení z Petrohradu. A slovenský folklor bude prezentovat FS Kysučan z Čadce. Čechy a Moravu budou zastupovat soubory z Klatov, Jablonce nad Nisou, Rožnova pod Radhoštěm nebo i z Teplé či Chomutova.

V prvních dnech festivalu se konají celovečerní koncerty zahraničních souborů především v okolních městech. Od pátku 8. září a po celý víkend pak probíhají koncerty na všech kolonádách v Karlových Varech, ale také u Hlavní pošty a na prostranstvích před GH Pupp a hotelem Thermal. Pro ty, co mají rádi uvolněnou zábavu, pořádají organizátoři Folklorpárty v léčebně Mánes, kde si diváci mohou zazpívat a zatančit se všemi účinkujícími. 

V sobotu projde městem slavnostní krojovaný průvod k hotelu Thermal. Tam bude na večer připravený festivalový Galaprogram. Během něj se představí všechny zúčastněné soubory s tím nejlepším, co ve svém repertoáru mají. V neděli si pak budou moci diváci připít s umělci na Tržní kolonádě a závěrečné rozloučení s týdnem nabitým krásou lidových tradic proběhne v přírodním amfiteátru v Lokti. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.09.2017 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy