2003 – Sokolov: Začaly opravy oddělení knihovny pro dospělé (TV Západ)

Od počátku prázdnin je uzavřena půjčovna pro dospělé čtenáře sokolovské knihovny v místním zámku. Důvodem je právě probíhající rekonstrukce tohoto oddělení.

dezinfekce

„Rekonstrukce přijde na asi půl milionu korun a financujeme to ze svého rozpočtu,“ uvedla ředitelka sokolovské knihovny Daniela Drobečková. 

Poslední větší opravy se v sokolovské knihovně uskutečnily v roce 2000, kdy byly v dětském oddělení zrekonstruovány elektroinstalace a podlahy. Vyrovnání podlah a výměna krytiny nyní probíhá i v půjčovně pro dospělé. Čtenáři se kromě toho mohou těšit i na nové dřevěné regály na knihy.

„Důvodem k výměně regálů bylo to, že ty stávající nevyhovovaly bezpečnosti. Padaly z nich police a také to, že byly příliš vysoké a menší osoby nebo starší osoby se tam k nim, k těm knihám ve vrchních regálech špatně dostávaly,“ vysvětlila ředitelka. 

Pokud vše půjde bez komplikací, mělo by být oddělení pro dospělé otevřeno opět od začátku srpna. Čtenáři ale musí počítat s omezenou provozní dobou.

„Přes prázdniny už několik let máme upravenou zkrácenou půjčovní dobu, kterou si čtenáři můžou najít buď v novinách, anebo na našich internetových stránkách,“ dodala Drobečková.

Sokolovská knihovna má v současné době zhruba tři tisíce čtenářů a její knižní fond čítá kolem 130 000 svazků. V oddělení pro dospělé čtenáře je přitom ve volném výběru k dispozici 32 000 knih.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy