Ostrov: Plány na přístavbu zimní stadionu pokračují (TV Západ)

0

ostrov, zimní stadion, přístavba stadionu, hokej, krasobruslení, radek schmied, hc čerti, šatny, kateřina domalípová, sledge hokej


Zimní stadion v Ostrově by se mohl dočkat potřebné přístavby. Zařízení, které bylo uvedeno do provozu v roce 2006 původně pro bruslení veřejnosti pod hlavičkou Domu dětí a mládeže, se postupně stalo domovským místem pro mladé hokejisty a krasobruslaře.

Ti v současné době dosahují řady úspěchů, ale s nárůstem členů na ně stále více doléhá nedostatečnost zázemí. Největší bolestí jsou malé šatny, kdy musí starší kategorie využívat místnosti původně určené veřejnosti.

„Ta kabina je dimenzovaná pro 20 hráčů. V tuto chvíli v té kabině je zhruba 40 těch dětí, takže vlastně nevyhovující v podstatě ve všech směrech. Jak bezpečnostně, tak ty děti se tady převlékají v tuto chvíli mají děti sbalené věci na venkovní zápasy, ale jinak tady se jich tísní hlavně při oblékání, při převlékání. Některým pomáhají ještě rodiče, takže to je opravdu dramatické prostě ve všech směrech,“ popsal denodenní praxi Radek Schmied, místopředseda HC Čerti Ostrov. 

Přístavba by nejen zlepšila komfort pro malé hokejisty, kterých je dnes okolo 150, ale též umožnila klubu nabrat další členy. Veřejnost by se nemusela tísnit jen lavicích přímo u ledové plochy.

„Půlka dětí nemá de facto kde sedět. Máme otevřené dveře pro všechny a náborové akce, které se dělají se dělají, ale z druhé strany nemáme ty děti kam vlastně umístit a to je prostě zapečený kruh, se kterým tady bojujeme posledních 7 let vlastně neustále dokola. Teď konečně svitla naděje v podobě přístavby zimního stadionu, což by nám obrovsky ulevilo,“ uvedl místopředseda. 

Komunikaci s oddílem realizuje za město také místostarostka Kateřina Domalípová. Na plánech přístavby oceňuje především společnou snahu vedení Ostrova o vylepšení stadionu a investice do podmínek pro mládežnický sport považuje za klíčové. 

„Projektově ve studii je určeno, že dostavba by měla být cca 48 metrů dlouhá, 15 metrů široká a tak, jak jsem prezentovala, dvoupatrová. Tím bychom se dostali na plochu 730 metrů čtverečných. Nejsou to čísla úplně přesná, ale takhle to je ve studii navrženo. A tak jak jsem prezentovala investice do čtyřiceti milionů, tak snad bychom to zvládli,“ přiblížila Domalípová. 

Kromě hokejistů se na stadionu musí s nevyhovujícími podmínkami vyrovnávat také členové úspěšného krasobruslařského oddílu, který má jen v dětské kategorii téměř 40 svěřenců. Zimní stadion disponuje velmi kvalitní ledovou plochou 28 x 56 m a v úterý a neděli poskytuje možnost veřejného bruslení. 

V nabitém rozpisu ledu se najde místo jak pro děti, tak pro seniory, sledge hokejisty, zájmové kroužky a další kluby z okolí. Letos chce město pokračovat v projektové přípravě a samotná realizace by mohla začít v příštím roce. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář