Karlovy Vary: Na AC Start padne postupně všech 80 topolů (TV Západ)

0

karlovy vary, ac start, kácení topolů, tomáš trtek, dendrologický průzkum


Špatný stav dřevin lemujících stadion AC Start v Karlových Varech prokázal dendrologický průzkum. Postupně dojde k jejich pokácení. Nejvíce postižené topoly padnou ještě do konce března.

„V současné době proběhl dendrologický průzkum a bylo zjištěno, že všech 80 stromů, které se nacházejí na prstenci tribuny je v havarijním stavu. Nejvíce ohrožené stromy budou odstraněny v nejbližší době. V rámci vegetativního klidu, který by měl nastat v říjnu, tak budou postupně rizikovým kácením odstraněny všechny stromy. Předpokládám, že dojde k osazení nových stromů. Teď to ale nedokáži předjímat, protože se nyní řeší celková revitalizace areálu, takže to bude otázkou další celkové koncepce,“ shrnul náměstek primátorky Tomáš Trtek. 

Město Karlovy Vary stalo vlastníkem stadionu AC Start v roce 2016. Společnosti THR tehdy zaplatilo 11 milionů korun za plochu sportoviště, tribuny a přilehlé pozemky. Areál v Tuhnicích, který vznikl v 60. letech minulého století, využívají především atleti z klubu AC Start.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář