Zvažujete prodej svého pozemku?

Máte pozemek, který vám ztěžuje život, jelikož se o něj stále musíte starat nebo potřebujete rychle peníze na vyplacení svých dluhů, není nic snadnějšího než jej prodat.

dezinfekce

Pokud nechcete čekat na vhodného kupce a zabývat se dlouhými a náročnými prohlídkami, můžete si zvolit formu prodeje výkup nemovitostí.

Jaké druhy pozemků se vykupují

  • stavební plochy

  • vodní plochy

  • zahrady

  • lesní pozemky

Prodat lze pozemky nacházející se na celém území České republiky. Při výkupu jsou upřednostněny větší celky, vykupují se však i menší oddělené plochy. Odkup pozemků je rychlá a efektivní varianta prodeje vašeho majetku.

Odkup stavebních pozemků

Při kontrole technického stavu stavebního pozemku vykupující zjistí, jestli jsou pod jeho povrchem zavedeny inženýrské sítě, jako elektřina, plyn a voda. V případě, že jsou, odpadnou dalšímu zájemci o koupi, který pozemek od firmy závěrečně koupí, starosti s jejich zaváděním, a proto jejich přítomnost zvyšuje cenu pozemku.

Důležitým faktorem prodeje je, zjistit, zda pozemek vůbec stavební je, můžete mít pozemek, který sousedí se stavebními, ale váš být takto definován nemusí. Firma zabývající se výkupem nemovitostí si ověří na katastrálním úřadu, jakou má pozemek funkci, jestli se jedná jen o zahradu nebo se na něm dá stavět. 

Cena stavebního pozemku je v průběhu času velmi proměnlivá, může růst i klesat. Vše závisí na okolní občanské vybavenosti. Pozemky v místech, kde je snadné dostat se do školy, obchodu, na zastávku hromadné dopravy nebo na poštu mají větší cenu než pozemky, v jejichž okolí je občanská vybavenost chabá.

Proto je dobré při prodeji sledovat okolní výstavbu. Například výstavba nové frekventované silnice může cenu pozemku podstatně snížit, díky případnému hluku v okolí.

Výkup zahrady

Cena zahrady při výkupu se orientuje podle lokality, ve které se zahrada nachází, jestli leží v blízkosti města, kde jsou zahrady dražší nebo na vesnici. Zda jsou pod povrchem zavedeny inženýrské sítě, stavby nacházející se na zahradě, jaké ovocné stromy v ní rostou a jejich hodnota.

Výkup pozemků

Odkup stavebních pozemků nebo výkup zahrady, či jiného objektu je vhodný pro ty, kteří jsou zatíženi dluhy nebo exekucí a jejich majetek by s tímto břemenem šlo jinak těžko prodat. Většina kupujících si zjišťuje, zda je objekt, který chtějí zakoupit nějak zadlužen a v případě, že ano, tak z prodeje většinou vycouvají.

Proto je dobré prodej svého pozemku svěřit odborné firmě např. Vykupnemovitostipraha.cz, která se odkupem pozemků zabývá, dříve, než váš pozemek nenávratně zmizí v exekutorské dražbě.

Tam může být prodán za cenu, která vám nemusí vyhovovat, abyste zachránili většinu hodnoty svého pozemku, je dobré této situaci předejít a svěřit prodej svého majetku odborné firmě, zabývající se výkupem nemovitostí.

Výkup pozemků je dobrá možnost jak pro vaši peněženku, tak i pro psychický stav zadluženého prodávajícího, nemusíte být vystaveni stresu veřejné dražby, vše probíhá diskrétně a v soukromí, bez přítomnosti široké veřejnosti.

Foto: dodala inzerující společnost

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.10.2020 16:12



0 +
 

Hlavní zprávy