ZŠ Pionýrů se již tři roky účastní projektu Euroregia

Překračovat hranice – bádat – nadchnout. Tak se jmenuje společný projekt přeshraniční spolupráce Základní školy Pionýrů v Sokolově s Mittelschule Wiesau, kterého se sokolovská škola účastní již třetím rokem. Cílem projektu je rozšíření jazykové vybavenosti žáků a snaha o zatraktivnění technických oborů.

dezinfekce

Sokolovskou školu navštívili 4. října stejně staří kamarádi z Wiesau. Pod vedením lektorky z koordinačního centra česko-německých výměn mládeže TANDEM absolvovali sokolovští osmáci společně se svými německými vrstevníky česko-německou jazykovou animaci. Po seznamovacích hrách v němčině, se všichni vydali do Sokolovského muzea, kterým je opět v němčině provedl ředitel muzea v Sokolově Ing. Michael Rund.

Čeští i němečtí žáci se pak opět setkali 16. října, kdy společně navštívili Techmánii v Plzni -viz foto. Osmáci ze ZŠ Pionýrů se na své německé kamarády již těšili, nemohli se dočkat, až se s nimi opět uvidí. Dopoledne společně procházeli jednotlivé expozice (Vesmír, Století budov Techmánie, 150 let průmyslu v Plzni, Vzhůru dolů, Člověk a zvíře, Vodní svět, Cesta časem, Chemistři, Edutorium, Pod hladinou a Inženýři zlepšují náš svět). Užili si spolu spoustu zábavy i napínavých chvil při vzájemné komunikaci, bádání či zkoušení exponátů. Po obědě, který byl v rámci projektu zajištěn, většina žáků z německé i české výpravy zavítala do expozice Planetária. Každý si zde našel to, co ho zajímalo nejvíce.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy