Zástupci Klubu českých turistů představili své plány pro letošní rok v Karlovarském kraji

Karlovarský kraj velmi úzce spolupracuje s Klubem českých turistů (KČT), který se stará o značení tras na území regionu. Také v letošním roce má klub připravený plán, jenž obsahuje například značení či jeho úpravy na 660 kilometrech tras. Na tyto aktivity přispívá kraj Klubu českých turistů každoročně částkou 200 tisíc korun.

dezinfekce

V rozpočtu kraje je alokována i částka 300 tisíc korun. Ta bude využita na rozvoj pěší Hřebenové trasy Krušných hor, Klub českých turistů plánuje její osazení informačními tabulemi.

KČT představil zásadní akce v Karlovarském kraji, které se uskuteční v letošním roce. Mezi ně patří například 24. ročník pochodu Májovým Chebskem, jehož součástí je také Světový den chůze. Na pochod se mohou turisté těšit v termínu 6. – 8. 5. 2022. Připraveny budou trasy pro pěší v délce 5 - 50 a 100 km, pro cyklisty 30 – 110 km.

Turisté by si do svých deníků měli zaznamenat termín 11. 6. 2022, kdy se uskuteční 46. ročník pochodu Z Bečova za minerálními prameny. Účastníci si mohou vybrat z tras ve vzdálenosti 5, 15, 25, 35 a 50 km, pěší s kočárky 5 km, cyklisté pak 60 km. Start i cíl bude v Bečovské botanické zahradě.

Trvající podporu Karlovarského kraje přislíbil Klubu českých turistů náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta, který v rámci konference účastníky  informoval o přípravných pracích na zákoně o cestovním ruchu a vyzval je ke spolupráci. Zároveň je také seznámil s informacemi k chystanému vytvoření oblastní destinační agentury Krušné hory.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy