Zápis tažného zařízení: Nic složitého, vědět byste měli, jak těžký vozík můžete mít připojený

Uvažujete o pořízení nového tažného zařízení? Pokud ano, určitě se vyplatí znát důležité aspekty, které se týkají nejen jeho pořízení, ale také montáže a samozřejmě zápisu.

dezinfekce

Jestliže už jste se pro konkrétní vozík rozhodli, určitě je třeba navštívit nějaký autorizovaný servis, kde vám tažní namontují a vy dostanete o správném postupu certifikát. K zápisu budete muset na příslušný městský úřad. Co všechno budete potřebovat, jaké jsou orientační ceny a jak těžký přívěsný vozík můžete mít za autem? Na všechny tyto otázky vám odpovíme v následujících řádcích. 

Jaké jsou nezbytné doklady k zápisu vozíku?

Aby bylo tažné zařízení zapsáno a vy jste ho mohli používat, budete potřebovat hned několik velmi důležitých dokladů. Jsou jimi:

  • vyplněný formulář označovaný jako Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel,

  • osvědčení o registraci vašeho vozu,

  • velký technický průkaz,

  • typový list daného tažného zařízení,

  • soukromá osoba občanský průkaz a právnická osoba živnostenský list.  

Jaké jsou povolené hmotnosti vozíku?

Možná by se mohlo zdát, že stačí zapojit vozík a můžete vyrazit kamkoli. Důležité je vědět, kolik si toho můžete na vozík vlastně naložit. Musí se podívat do technického průkazu na celkovou povolenou hmotnost, což je součet hmotnosti provozní a užitečné. Jestliže víte, jaká je povolená hmotnost, můžete nakládat. Jinak je třeba podotknout, že celková hmotnost pro řidičské oprávnění B je u auta a vozíku do 3 500 kg.

Vsaďte na specialisty

V každém případě se při montáži vyplatí vsadit na specialisty mající v této oblasti dostatek zkušeností. Následně se řeší také technická kontrola. Ta díky odborné montáži probíhá hladce. Jinak budete muset také uhradit poplatek za přihlášení tažného zařízení. Je přitom jedno, jestli jste zvolili tažné zařízení Fabia nebo nějaké jiné. 

Zdroj obrázku:

dcwcreations / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy