Zajíc Company vydal po deseti letech desku Vzpoura mozků

Na desce nechybí hosté. K písni Bod XY byla pozvána zpěvačka Markéta Štechová z kapely Nano. Dalším hostem je ve skladbě Archytechno nedoceněná sokolovská rapová hvězda MC Matheus.

dezinfekce

K nové desce Vzpoura mozků promluvil zpěvák a textař E7D2AX

Jako naši slavnější kamarádi Daft Punk i my vydáváme desku po deseti letech a všichni si jí můžou poslechnout na našem youtube kanálu https://www.youtube.com/user/zajiccompany

Název alba vznikl z jednoho slavného českého komiksu, který vycházel v 70. letech minulého století v časopisu ABC. Naše generace prostě na tom vyrostla. Na desce jsme našim hrdinům z dětství věnovali píseň ZIP GUN. Album otevíráme titulní skladbou Vzpoura mozků, což byl tedy slavný komiks a text písně spíše pojednává o budoucnosti našich lidských aplikací, které přestávají být živou formou.

VZPOURA MOZKŮ sice není koncepčním albem, ale texty převážně pojednávají o putování jednoho muže X, který hledá svou ztracenou lásku Y na planetě Zemi. Bohužel jí nenachází, ztrácí se mu i ve velkém vesmíru, který tak dobře zná. A On staví svou vesmírnou Vzducholoď, hvězdy mu napoví a vydává se zpátky na Zem do nejtemnějších míst mořských hlubin.

Album jsme avizovali už v roce 2015 singlem Vzducholoď, ke kterému jsme natočili videoklip. Ten klip je takový odkaz a poděkování k celoživotnímu dílu režiséra Karla Zemana. Bohužel se nám nepodařilo v tuto dobu finančně zajistit celé vydání desky a tak se projekt na tři roky odmlčel a sháněli se finanční prostředky na dokončení alba jak se dalo. Naštěstí se objevil geniální sponzor.

Na desce nechybí hosté. K písni Bod XY jsme pozvali zpěvačku Markétu Štechovou z kapely Nano. Dalším hostem je ve skladbě Archytechno nedoceněná sokolovská rapová hvězda MC Matheus.

S prací na písni Vzducholoď nám velmi pomohla vynikající učitelka hry na klavír ze ZUŠ Horní Slavkov Valerije Moiseeva. Avizovaný druhý singl v roce 2017 V květině, který se objevil i v hitparádě Radia 1, pomohla dotočit se svým violoncellem Josefína Severová. Dlouho jsme se trápili se skladbou Verneovka, až jsme to nakonec nechali postavené na zpěvu a jako doprovodný nástroj jsme zvolili Harfu, kterou nahrála Zdislava Melicharová z Karlovarského symfonického orchestru. Celý obal a booklet alba koncepčně zpracoval výtvarník Martin Kaiser, který například dělal poslední album pražské kapely Vltava s názvem Čaroděj.

Členové kapely:
    • Petr Weinlich – elektrická kytara, samply, syntezátory
    • Eda Bartůšek – zpěv, akusticko-elektrická kytara
    • Jan Roh – bicí
    • Martin Doležal – basová kytara

Skladby na novém albu Vzpoura mozků
Vzpoura mozků
Filozofická
Vzducholoď
Bod XY
Zip Gun
Archytechno
V květině
Verneovka

Zdroj: Eduard Bartůšek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy