Začíná soutěž Dobrota Karlovarského kraje

Voňavé čaje, nadýchané pečivo i klobásky ze "skutečného" masa - právě to jsou výrobky, které i letos mohou získat titul "Dobrota Karlovarského kraje".

dezinfekce

2. ročník soutěže vyhlašuje Karlovarský kraj s cílem vyzdvihnout kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu. Termín podávání přihlášek do soutěže bude oznámen ještě během května 2018.

Soutěž zajišťuje Integrovaná střední škola Cheb, odloučené pracoviště Dalovice, ve spolupráci s Odborem životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Karlovarského kraje.

„Soutěžit se bude v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí být vyroben v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční v září.  

Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová na základě výsledků hodnocení hodnotitelské komise. V loňském, prvním ročníku, bylo do soutěže přihlášeno 82 výrobků. 

V roce 2018 se soutěží v těchto kategoriích:
1.Masné výrobky
2.Mléčné výrobky
3.Pečivo a cukrovinky
4.Pivo a nealko
5.Med, čaj, ovoce

V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy