Začala výstavba dalšího úseku dálnice D6 u Krupé

U obce Krupá ve Středočeském kraji dnes Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájilo stavbu dalšího úseku dálnice D6. Stavba by měla přispět k bezpečnější a plynulejší dopravě v území, ale také ke zlepšení dostupnosti Karlovarského kraje.

dezinfekce

Stavba navazuje na dálniční úseky u Nového Strašecí a Řevničova. „Nový dálniční úsek odvede veškerou tranzitní dopravu z obce Krupá. Ve vysokém stupni přípravy jsou i navazující stavby D6 u Hořesedel a Hořoviče. V obou případech již byla podána žádost o stavební povolení a probíhají také výběrová řízení na zhotovitele, aby mohly být obě stavby v druhé polovině letošního roku zahájeny,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Úsek u Krupé bude 6,5 km dlouhý, na trase stavby je mimo jiné v plánu 800 metrů dlouhá estakáda. Cena stavby podle smlouvy dosáhne 1,5 miliardy korun bez DPH a bude spolufinancována z EU. "Zahájení prací u Krupé znamená, že už jsme nejen fakticky za polovinou celkové trasy dálnice D6, ale také to, že po dostavbě pojedeme do Karlovarského kraje jen po silnicích, nikoliv přes obce a města, což bude podstatně bezpečnější pro obyvatele obcí i řidiče. Budeme dál usilovat o urychlené dokončení úseků na území Karlovarského kraje a také aktivovat německou stranu, aby byla pokud možno synchronizovaně připravena dostavba chybějícího úseku ze státní hranice k dálnici A93. D6 se pak stane plnohodnotnou evropskou komunikací," řekl během zahájení stavby hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

S dokončením stavby úseku u Krupé se počítá během roku 2024.

Zdroj: Krajské listy



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.03.2022 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy