Vzpěrač se sokolovskými základy uspěl v Moskvě

Na nedávném Mistrovství Evropy seniorů ve vzpírání v Moskvě se rozhodně neztratil Kamil Kučera, odchovanec sokolovského oddílu vzpírání. V nadhozu obsadil v obrovské konkurenci 4. místo a ve své hmotnostní kategorii 109 + skončil v olympijském dvojboji na šestém místě. Evropský šampionát se uskutečnil s půlročním zpožděním kvůli koronavirové pandemii.

dezinfekce

Kamil Kučera dostal v trhu nad hlavu činku vážící 182 kilogramů a v nadhozu vzepřel 233 kilogramů. Ve dvojboji tak dosáhl krásného výsledku s celkovou zvednutou váhou 415 kilogramů.

„Kamilův výsledek je výborný, konkurence byla obrovská a určitě můžeme být s jeho výsledkem spokojení,“ poznamenal reprezentační trenér a sokolovský zastupitel Pavel Ivanič.

V trhu vyrovnal šestatřicetiletý Kučera výkonem 182 kg vlastní český rekord z Batumi z roku 2019 a skončil devátý. V nadhozu dostal Kučera, držitel bronzu z evropského šampionátu v roce 2018, nad hlavu 233 kg a skončil čtvrtý. V Sokolově trénoval Kamil Kučera více než deset let, v současnosti je členem oddílu vzpírání Olympu Praha.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy