Vyšla kniha o květeně Soosu

S podporou Karlovarského kraje byla vydána kniha, která na 424 stranách přináší informace o současnosti i historii květeny jednoho z nejnavštěvovanějších míst západních Čech.

dezinfekce

Kromě toho se také zabývá geologií přírodní rezervace, vývojem vegetace nebo třeba původem jména Soos. Texty doprovází téměř 250 fotografií. 

Nerozsáhlejší částí publikace s názvem „Květena Soosu a okolí“ je stať z pera Jiřího Brabce a Jiřího Velebila. Ta nabízí přehled lokalit všech druhů rostlin, které byly nalezeny na území přírodní rezervace a v jejím okolí v letech 2012 až 2017. Zároveň je věnována i dříve uváděným rostlinám. Všechny vzácné či jinak zajímavé rostliny jsou pak opatřeny podrobným komentářem. Čtenář se kromě toho může těšit na více jak 210 barevných fotografií rostlin vyskytujících se ve sledovaném území a dalších více než 35 fotografií dokumentujících krajinu, geologické jevy či zvířenu.

Publikaci vydala 4. základní organizace Českého svazu ochránců přírody Cheb společně s Muzeum Cheb za přispění města Chebu, Karlovarského kraje a Národního programu Českého svazu ochránců přírody „Ochrana biodiverzity,“ podporovaného Ministerstvem životního prostředí ČR a státním podnikem Lesy České republiky.

Kniha je k dostání v Muzeu Cheb.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy