Výroční cenou Euregia Egrensis byl oceněn i Antonín Lebeda

Tři osobnosti, které se zasloužily o upevňování česko-německých vztahů, prolamování bariér, a to jak kulturních, tak i jazykových, byly vyznamenány Cenou Euregia Egrensis za letošní rok. Mezi nimi byl rovněž Antonín Lebeda ze Sokolova (na snímku třetí zprava). Slavnostní předávání Cen Euregia Egrensis se konalo v sobotu 12. října ve Světcích u Tachova.

dezinfekce

Oceněni byli zástupci z komisí pro partnerství měst, a to Sokolova a Schwandorfu. Za bavorskou stranu to byl pan Ernst Schober, za českou stranu pan Antonín Lebeda. Na sasko-durynské straně byl vyznamenán pan Hans-Jürgen Knabe z partnerské komise Breitenbrunn/Erzgebirge. Město Sokolov zastupoval při udělování výročních cen místostarosta Jan Picka. Udílení cen se konalo v jízdárně Tachov -  Světce, která je národní kulturní památkou.

Po skončení akce byla pro zájemce připravena komentovaná prohlídka s průvodcem. Slavnostní řeč na téma Regiony jako mosty evropské kultury přednesl pan Bernd Posselt, mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení.



Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.11.2019 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy