Vojenská třída v Sokolově byla stvrzena podpisem společné smlouvy

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis, státní tajemník Ministerstva obrany Petr Vančura, velitel Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy v Moravské Třebové plukovník Zdeněk Macháček a ředitel Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově Pavel Janus dnes podepsali společnou smlouvu o spolupráci.

dezinfekce

Tím byl splněn poslední administrativní krok nutný k otevření vojenské třídy v Sokolově. K tomu dojde 1. října 2020 za účasti ministra obrany Lubomíra Metnara a hejtmana Petra Kubise.

Po několikaletém úsilí se v Sokolově otevře pobočka Vojenské školy zaměřená na obor Strojírenství. Dvěma koly přijímacích zkoušek úspěšně prošlo 29 studentů. Ti nastoupili na začátku září do Moravské Třebové, kde prošli adaptačním kurzem a obdrželi výstroj a další pomůcky.

Budoucí studenti skládali přijímací zkoušky kromě jiného z matematiky a fyzických testů. Chlapci byli hodnoceni v běhu na 1000 metrů a ve shybech, dívky rovněž v běhu a ve šplhu na tyči. Splnit museli také zdravotní způsobilost.

„Jsem rád, že naše tříleté úsilí dospělo do úspěšného konce. Rozšíříme tím nabídku vojenského středoškolského vzdělání o nový region,“ uvedl dnes po podpisu smlouvy státní tajemník Ministerstva obrany Petr Vančura.

Vojenská třída bude sídlit v budově ISŠTE v Sokolově a bude využívat zdejší odborné učebny. Ke stávajícím učitelům, kteří budou vyučovat většinu předmětů, přibydou dva noví vyučující na odbornou vojenskou výuku.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy