Vlakové spojení do Berlína a Mnichova bude obnoveno od pondělního rána. Cestující však musí ještě počítat s omezeními

V souvislosti s dřívějším ukončením stávky na německé železnici v pondělí 29. ledna v 02:00 hod bude od pondělního rána obnoven provoz dálkových mezistátních vlaků do Mnichova a Berlína. Na obou trasách však cestující musí ještě v průběhu pondělního dne počítat s omezeními.

dezinfekce

Pravidelný provoz regionálních spěšných vlaků mezi Chebem a bavorským Marktredwitz bude obnoven od úterý 30. ledna, cestující mohou využít osobních vlaků linky Marktredwitz - Cheb - Aš – Hof.

Během pondělí je nutné na trase vlaku EC Berliner počítat s plánovanou výlukou na trati mezi Děčínem a Drážďany. Pro cestující ve vlacích EC 176, EC 174, EC 378,  EC 171, EC 379, EC 175, EC 173, EC 172 bude v úseku Ústí nad Labem – Drážďany zajištěna náhradní autobusová doprava. První vlak, který na tuto trasu v pondělí vyjede, bude spoj EC 178 Berliner s pravidelným odjezdem v 06:28. Podrobné informace jsou dostupné zde.

Linka do Mnichova bude obnovena od pondělního rána.  Ve stanicích Schwandorf a Regensburg Hbf. bude nutný přestup do jiné soupravy. První pondělní vlak do Mnichova, EC 362 Bavorský expres, odjíždí z pražského hlavního nádraží v 05:35. Podrobné informace jsou dostupné zde.

V noci z pondělí na úterý znovu na své obvyklé trasy také vyjedou noční vlaky  EN 456 (Graz - Praha - Berlin + přímé vozy Budapest - Berlin) a vlak EC 458 Canopus (Praha - Leipzig - Zürich).

V regionální dopravě je i během pondělí nutné počítat s tím, že nepojedou spěšné vlaky mezi Chebem a Marktredwitzem. Z kapacitních důvodů na straně německého dopravce DB Regio Bayern bude pravidelný provoz na této lince obnoven v úterý 30. ledna. Během pondělí mohou stále cestující využívat osobních vlaků linky Marktredwitz - Cheb - Aš – Hof, která byla v provozu i během celého období stávky. Podrobné informace jsou dostupné zde.

Deutsche Bahn na svém webu upozorňuje všechny cestující, že ještě během pondělí může docházet k nepravidelnostem v provozu z důvodu nutné stabilizace provozu. Průběžně aktualizujeme informace na webu www.cd.cz. Informace jsou dostupné i v aplikaci Můj vlak nebo na sociální síti X. Prosíme cestující, aby sledovali aktuální informace o provozu.

Filip Medelský
Specialista externí komunikace Českých drah


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2024 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy