Venkovní žaluzie s purenitovým boxem: Ještě lepší, než byste čekali!

Jak zkrotit neposlušné sluneční paprsky, snížit výdaje za energie, a navrch získat stylový architektonický prvek, který významně pozvedne celkovou úroveň estetiky domu? Na danou otázku se sice nabízí rovnou několik odpovědí, tou nejsprávnější jsou však v zásadě venkovní žaluzie.

dezinfekce

venkovní žaluzie. Nabízí široké spektrum výhod, jsou cenově dostupné a mají šmrnc. Ještě o něco více vás překvapí varianta s purenitovým boxem. V čem je lepší než ostatní provedení?

Benefity venkovních žaluzií přesvědčí každého

Pokud vám nevadí řádově vyšší pořizovací cena oproti klasickým žaluziím a fakt, že se příliš nehodí do prostředí, kde často fouká silný vítr, žádnou další vadu na kráse venkovních žaluzií nenajdete. Naopak se můžete těšit na dlouhý seznam výhod, které se vám budou zamlouvat. A i zmíněné odolnosti proti větru by se dalo polemizovat – některé kvalitní systémy jsou připraveny na silný vichr (do rychlosti 88 km/h). Kromě toho, že chrání okna, zároveň prodlužují jejich životnost.

V prvé řadě jde o velmi snadný způsob regulace intenzity slunečních paprsků, které si razí cestu skrz skleněné tabule oken. Stačí zatáhnout za šňůru, otočit klikou, zmáčknout tlačítko na zdi nebo využít dálkového ovládání. To podle toho, zda zvolíte manuální nebo motorizované provedení. Fajnšmekři mohou lamely venkovních žaluzií naklápět i dálkově přes mobilní aplikaci.

Další velkou výhodou je nadprůměrný termoregulační efekt. Během léta vám pomůže udržet v interiéru příjemný chládek a v zimě zase zabrání nadměrnému úniku tepla přes okenní otvory a zmírňují kondenzaci páry. Venkovní stínící systémy skvěle fungují proto, že se nachází před okny a nikoliv až za nimi, jako je tomu v případě běžných žaluzií. Za určitých okolností mohou snížit teplotu až o 10 °C a prakticky zastoupí klimatizaci. V zataženém stavu dovnitř propustí pouze necelé 4 % sluneční energie.

Do jisté míry pak venkovní žaluzie přispívají k lepšímu zabezpečení domu. Nejsou sice tak robustní jako rolety, ale některé typy přesto představují poměrně náročnou mechanickou překážku, kterou by musel lupič překonat. Většina potenciálních pachatelů si raději vybere jiný dům.

A konečně design. Také v tomto směru vás venkovní žaluzie potěší, protože umožňují výběr z širokého spektra barev a dekorů. Jejich vzhled si nastavíte tak, aby lahodil vašim očím a jen tak se neokoukal.

Proč zvolit purenitový box na míru?

Venkovní žaluzie lze namontovat dvěma základními způsoby – jako podomítkové a předokenní. Pokud jste bydlení dostavěli a nehodláte se pouštět do dalších (náročnějších) stavebních úprav, budete se muset smířit s viditelnými schránkami nad okny. Podomítkové řešení je vhodné zahrnout již do projektů nebo se k němu uchýlit během rekonstrukce. Z estetického hlediska je umístění boxu pod omítku mnohem elegantnější.

Jako ideální varianta podomítkového provedení se jeví venkovní žaluzie s purenitovým boxem. K montáži purenitových boxů se přistupuje po osazení oken, ale ještě před zateplením. Jakmile se umístí nad okna, obloží se izolací, zatáhnou se do lepidla s perlinkou a zmizí pod fasádou. Montáž samotných žaluzií připadá až na poslední fázi procesu – po dokončení fasády.

Ale proč je správnou volbou právě purenitový box? Především proto, že eliminuje vznik tepelných mostů. Naopak – purenit je lehký a pevný materiál, který velmi dobře izoluje a snadno se zapravuje do omítky. Za zmínku stojí také jeho další benefity – nehořlavost, zdravotní nezávadnost a vysoká odolnost vůči chemikáliím a teplotám. Žádné jiné řešení se nemůže chlubit tak jednoduchou montáží a izolačními vlastnostmi. S přehledným návodem je realizace hračka pro každého šikovnějšího kutila.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy