Velký úspěch chebských a karlovarských divadelníků

Tým Západočeského divadla v Chebu a činohry Karlovarského městského divadla vybojoval absolutní prvenství.

dezinfekce

Mimořádného úspěchu dosáhl spojený tým Západočeského divadla v Chebu a činohry Karlovarského městského divadla. V prvním ročníku přátelského klání regionálních divadel VITAMÍN D aneb DIVADLA SPOLU (naši reportáž o tomto projektu můžete zhlédnout zde) vybojoval absolutní prvenství. 

Celkem 13 divadel napříč republikou během tří dnů vymyslelo, nazkoušelo a natočilo krátkou inscenaci na zadané téma, kterým bylo přísloví "Nestačí, když umíš jezdit. Musíš umět také padat." Všechny 10 - 15 minut dlouhé inscenace byly představeny na galavečeru v pořádajícím libereckém Divadle F. X. Šaldy a po deset následujících dní bylo možné hlasovat pro nejvydařenější díla.

"Chebsko-karlovarské "seriózní drama" ze života bowlingové kuželky STRAJK zaujalo diváky originalitou nápadu i zpracováním, při němž se mimo jiné téměř všichni herci obešli bez rukou. Nejvyšší počet hlasů získalo od diváků jak na YouTube, tak i na Facebooku.

Do Chebu tak brzy přijede putovní vítězná trofej, více než třímetrová socha, připomínající slavného Oskara, ovšem s ryze českým jménem Láďa. Vystavena bude po celou následující sezónu v budově Západočeského divadla jako poděkování divákům. 

Inscenace Strajk je stále k vidění na internetu - zde.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.05.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy