Ve čtvrtek bude zahájen festival Mariánský podzim 2020

Dne 24.09.2020 v 16.00 hodin bude v Mariánských Lázních na terase Villy Patriot zahájen 16. ročník festivalu Mariánský podzim, který proběhne od 24.09. do 27.09.2020.

dezinfekce

Za hudebního doprovodu budou moci návštěvníci ochutnat kvalitní moravská vína a prvotřídní občerstvení, které připraví pracovníci restaurace Villy Patriot.

Hlavní koncert se uskuteční ve spolupráci se Západočeským symfonickým orchestrem v pátek 25. 9. 2020 od 19.30 hodin ve Společenském domě Casino. Během galaprogramu dojde k ojedinělému spojení klasické hudby a folkloru. Program uvedou folklorní skupiny, hosté folklorního souboru Marjánek. Ve druhé části se představí symfonický orchestr s cimbálovou muzikou Harafica.

O víkendu bude probíhat tradiční program na kolonádě. Taneční vystoupení se budou střídat s pěveckými, kdy folklorní soubory doplní dětské soubory z Moravy. Součástí programu na kolonádě bude jarmark lidových řemeslníků.

Poněkud jiný program bude probíhat u kavárny u Lesního pramene, kde na sobotu i neděli pořadatelé připravili program pro děti. V sobotu malé návštěvníky pobaví kejklířská pohádka a vystoupení dětí z Marjánku. Odpoledne u Lesního mlýna zakončí společné vystoupení sboru Cantilo a sboru z Dolních Dunajovic.

V neděli se mohou dospělí i děti těšit na dětské soubory Pomněnka a Borůvky. Po vystoupení se přesunou do starých pražských pověstí, divadlo Toy Machine se představí s pohádkou o Golemovi. Na závěr bude probíhat zábavná golemovská dílna pro malé i velké.

Během nedělní snídaně budou moci návštěvníci ochutnat speciality z Villy Patriot. Kulinářský zážitek doplní hudební vystoupení folklorní muziky Marjánek.

Během letošního ročníku se nepředstaví žádné zahraniční soubory, a to z důvodu omezení cestování v důsledku aktuálních opatření proti koronaviru. Všem návštěvníkům bude u všech programů k dispozici dezinfekce. Zároveň pořadatelé doporučují dodržovat rozestupy a nosit roušky i na venkovních vystoupeních, kde není možné rozestupy dodržet.


Zdroj: KIS Mariánské Lázně

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy