Valeč: Co letos nabídne festival Povaleč?

Festival Povaleč - Valeč na Karlovarsku - 3. - 5. srpna 2017.

dezinfekce

Prázdniny se blíží závratnou rychlostí, stejně jako festival Povaleč. Letos zde vystoupí tyto kapely:

Hentai Corporation
Co dodat? Přijedou Hentai, budou lítat flašky Jacka vzduchem a bude strašnej kotel. Ostatně jako vždycky. Tahle show je tvoje bába friendly!

DJ Slater & Urban Legends (feat. Filip Markes on sax)
Pamatujete, když nikdo ještě minulý pátek nevěděl, kdo že to bude hrát na Áčku v pátek v noci? Zahrál nakonec DJ Slater s U-Prag drummers a letos přijedou znovu, byť pod novou hlavičkou. Tenhle lehce vydubovanej, ale vymazlenej house jede v poctivým 128 BPM, kopák, snare a hajtka jsou tam, kde maj být, a přitom to vůbec ale vůbec není nuda. Chytlavé rytmy totiž doplňují právě kluci z U-Pragu na violoncello a různé perkuse či bubínky. No a na saxofon je ještě doprovodí Filip Markes. Je to rychta!

Monoskop
Jeden z mála dobrejch českejch trip-hopů. Minulý rok vydali Lalou EP, které je zvukově a melodicky ještě vymakanější než předchozí nahrávky. Zpěvačka Petra rychle uchvátí svým výrazně příjemným hlasem, který podpoří rozličné instrumenty jako housle, trubka, basa a bicí. Rytmicky i harmonicky je to hodně propracovaná, rozličná, ale zároveň i vyspělá věc.

Pod Černý Vrch
Kapela jako dělaná pro živé vystoupení. Prezencí a energií je to jedna z nejvýraznějších a nejlepších kapel, co na Povaleči potkáte. Byť se sestava od roku 1995 mnohokrát proměnila, hudbu dělají stále stejně kvalitní, po různých experimentech se však poslední léta vracejí spíše k tvrdšímu stylu, který je silně podtržen výraznými houslovými party. Sami se označují nálepkou "postmoderní underground", ale pokud jste příznivci tvrdší muziky, zaručeně prohloupíte, pokud si na ně na Povaleči neuděláte čas!

PLOY
Jazzových kapel na Povaleči nemáme mnoho. Tahle je ale jedna z nejoriginálnějších, co můžete v České republice poznat, a jejich koncerty jsou muzikantův ráj. Tihle kluci hrají jazz trochu jinak. Prvních pár minut jejich koncertu si budete říkat, že tuhle melodii odněkud sakra znáte a nebudete za boha moc přijít na to odkud. A pak vám dojde, že vám tihle tři virtuózové servírují jazz-funkovou verzi Ovčáků čtveráků. No a pak se dozvíte, že takhle nepředělávají jen profláklé melodie, ale že předělávají třeba Stravinského svěcení jara. A frontman vás přesvědčuje, že jsou v tom prej "hrozný groovy". Tuhle kapelu milujeme a víme proč!

BLUESWAN
Kdo nezná, zná Mluvící šutr, který k nám už nějaký ten pátek na Povaleč jezdí. Dva kluci, kteří jednou na stagi vypadají jak dva kouzelníci, v druhý okamžik se však mění v charismatické pijany z irské pivnice. Letos přijedou jako Blueswan, to znamená, že k sobě přiberou basáka a budou servírovat jak různorodé předělávky, tak i originální tvorbu. Stálice Pubstage vás nemůže minout!


Více informací o festivalu zde.


Zdroj: Povaleč


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy