V zastupitelském sále krajského úřadu proběhlo semifinále Logické olympiády

Více než 1 900 žáků a studentů z našeho regionu se letos zúčastnilo nominačního kola Logické olympiády. Do semifinále pak postoupilo 44 nejúspěšnějších řešitelů z každé kategorie.

dezinfekce

Soutěž, ve které o úspěchu nerozhodují nabiflovaná fakta, ale logické myšlení, se konala pod záštitou hejtmanky Jany Vildumetzové.

Soutěžící v semifinále zdolávali nejdříve otevřené logické úlohy, kdy se hodnotil správný postup řešení, a poté uzavřené úlohy, v nichž vybírali správnou odpověď z 5 nabízených možností. Zadání těchto úloh bylo promítáno na projekční plátno v poměrně krátkých časových intervalech, takže se již nemohli vracet k dořešení předchozího úkolu. Pro 20 nejlepších řešitelů v každé kategorii byly připraveny krásné ceny v podobě deskových her, jako jsou například Osadníci z Katanu, Ubongo nebo Bang. Do finále soutěže (viz zde), které proběhne 27. listopadu v prostorách Míčovny Pražského hradu, postupuje z našeho kraje 9 soutěžících.

Během soutěže se navíc každoročně daří objevovat i skryté talenty. Letos se například v kategorii B umístili na předních místech Veronika Vonšovská ze základní školy z Bochova a Jáchym Akrman ze základní školy z Horního Slavkova. Oba tak potvrdili, že i na základních školách zůstávají nadaní žáci.

„Školy nyní stále častěji umožňují účast na olympiádě všem svým žákům. Pak se ukazuje, že se i někdo ze zadní lavice může dostat na úžasné umístění v krajském kole,” uvedl Petr Čavojský, místopředseda Mensy ČR, která soutěž pořádá.

Výsledky
Kategorie A - 1. stupeň základní školy (2. - 5. třída)

1. místo Leonard Oeding, ZŠ Jana Amose Komenského, Karlovy Vary
2. místo David Gouzer, ZŠ Poštovní 19, Karlovy Vary
3. místo Ian Moura de Andrale, ZŠ Jana Amose Komenského, Karlovy Vary 

Kategorie B - 2. stupeň základní školy (6. - 9. třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií)
1. místo Jan Kotschy, Gymnázium a OA, Mariánské Lázně
2. místo Vladan Trhlík, Gymázium, Sokolov
3. místo Adam Králič, Gymnázium, Sokolov

Kategorie C - střední školy
1. místo Nora Prokešová, První české gymnázium, Karlovy Vary
2. místo Daniel Saracino, Gymnázium a OA, Mariánské Lázně
3. místo Jan Šimek, První české gymnázium, Karlovy Vary


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy