V Lokti by kraj mohl začít nabízet středoškolský obor uměleckého směru

Karlovarský kraj zvažuje budoucí využití Střední průmyslové školy v Lokti. Jedním ze záměrů je zavést v Lokti obor uměleckého směru, kde by mohli studovat středoškoláci, kteří jinak odcházejí na konzervatoř do Plzně nebo do Prahy.

dezinfekce

„Jsme toho názoru, že obor uměleckého směru do královského města Lokte patří a škola takového typu v kraji dlouhodobě chybí. Samozřejmě jde zatím jen o myšlenku, kterou je zapotřebí rozvést do podrobností a jednat o ní s vedením města, zmapovat zájem, prověřit možnosti vytvoření zázemí pro studenty a pedagogy,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Kraj zvažoval i další možnosti, například obnovit v Lokti technické obory, které tam bylo možné studovat v minulosti.

„Ale všichni víme, že zájem o studium těchto oborů na loketské průmyslovce postupně klesal, a je otázka, jestli by se je podařilo naplnit. Přemýšleli jsme o tom, že by mohlo jít o některé technické obory, jež se v současnosti vyučují na ISŠTE Sokolov.  Vedení Sokolova však deklarovalo, že i když by se do budoucna rozrůstaly aktivity ISŠTE související s otevřením pobočky policejní a vojenské školy, město to bude aktivně řešit,“ upřesnil radní.

Poprvé zasednou studenti oboru Strojírenství střední vojenské školy do lavic na ISŠTE Sokolov od příštího školního roku 2019/2020. Plánuje se také zvýšení počtu studentů policejní školy, v příštím roce by se měly naplnit dvě třídy prvního ročníku.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.12.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy