V Chebu byla slavnostně otevřena Zemědělská škola

Odloučené pracoviště Integrované střední školy Cheb nyní nabízí tři studijní obory, další dva chce otevřít od příštího školního roku. Kromě pozvaných hostů na akci dorazili i rodiče budoucích žáků. Přichystána pro ně byla prohlídka školy a ukázka zemědělské techniky.

dezinfekce

Všechny přítomné přivítal ředitel Integrované střední školy Cheb Jan Homolka. Během úvodního slova připomněl, že Zemědělská škola úzce spolupracuje se Školním statkem a střediskem ekologické výchovy Cheb.

„V současné době se na škole vyučuje maturitní obor agropodnikání a tříleté učební obory zahradník a opravář zemědělských strojů. Od příštího roku se výuka rozšíří o další dva učební obory, a to o zemědělec - farmář a zemědělské práce,“ upřesnil Homolka.

Slova se ujal také jeho zástupce Zdeněk Perlinger, který bude zároveň vedoucím na Zemědělské škole. Kromě učeben si zájemci mohli na školním dvoře prohlédnout také zemědělskou techniku, včetně traktorů nebo víceúčelových manipulátorů. Potřebné stoje pro školní praxe se daří pořizovat díky dotačnímu programu Ministerstva zemědělství ČR.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy