V červenci se uskuteční Marienbad Film Festival

Na netradiční červencový termín přesouvají organizátoři Marienbad Film Festivalu letošní šestý ročník. Mezinárodní festival věnovaný experimentálním a nezávislým filmům se uskuteční v termínu od 8. do 11. července v mariánskolázeňském hotelu Lesní Mlýn. V případě nepříznivého vývoje pandemie se program festivalu odehraje na online streamovací platformě Kina Soumraku.

dezinfekce

Vzhledem k oznámené změně termínu MFF Karlovy Vary na konec srpna se organizátoři Marienbad Film Festivalu rozhodli uspořádat festival hned zkraje prázdnin.

„S pomyšlením na filmové fanoušky nám přišlo nejlepší hnout i s termínem našeho festivalu. Nechtěli jsme, aby se v jednom regionu překrývaly dva festivaly. Doufáme, že se vývoj pandemické situace brzy uklidní a budeme moci otevřít prostory hotelu Lesní Mlýn, kouzelného místa uprostřed lázeňského parku, co nejvíce filmovým nadšencům,” prozradila ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

I letošní ročník přinese další titul z pravidelně uváděné retrospektivy.

„Pokračujeme v několikaleté retrospektivě francouzského režiséra Alaina Resnaise, kdy uvádíme každý rok jeden jeho film. Tento rok to bude film Válka skončila z roku 1961,” uvádl dramaturg festivalu Lubomír Konečný.

V případě přetrvávajících vládních opatření souvisejících s koronavirovou krizí se festivalový program přesune na online audiovizuální platformu Kino Soumraku, kterou organizátoři spustili koncem loňského roku. Aktuálně každý čtvrtek v podvečer promítá zdarma kinematografický obsah, který jinde neuvidíte.


Zdroj: Živý kraj

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy