V celostátní soutěži slepá místa byl nejlepší Sokolov

Projekt města Sokolov byl vyhodnocený jako nejlepší v celostátní soutěži Slepá místa, která má motivovat kromě jiného k řešení rizikových lokality vyžadujících kamerový dohled. Za umístění na prvním místě v soutěži pořádané společností Axis Communications společně se Svazem měst a obcí ČR získá Sokolov 150 000 korun na instalaci moderního kamerového bodu včetně instalace zařízení. Ten bude v tomto případě umístěn na vlakovém nádraží, aby se zamezilo pohybu lidí v kolejišti.

dezinfekce

Vlakové nádraží v Sokolově je vedle sociálně vyloučené lokality. Je zde velká koncentrace bezdomovců, ale i sociálně nepřizpůsobivých lidí žijících v domech vedle stanice.

„Nejvíce nás trápí časté ignorování zákazu vstupu do kolejiště. Je zde vybudovaný podchod, ale neukáznění lidé si přes koleje krátí cestu mezi centrem města a jeho částí Šenvert. Bohužel, v kolejišti našlo smrt už několik lidí. V současné době je část kolejiště v blízkosti nádraží oplocena, ale stále ne po celé délce,“ uvedla starostka města Renata Oulehlová.

Velký rozruch vyvolal například nedávný případ, kdy si na kolejích pohybovaly sotva tříleté děti ze sociálně vyloučené lokality, aniž by o tom jejich rodiče věděli.

Hned vedle vlakového nádraží je bývalé železniční depo, které tvoří zděné budovy. K těmto budovám je také zákaz vstupu, ale především bezdomovci ho porušují a v těchto objektech hledají „bydlení.“ Oblast sice často kontroluje městská policie i Policie ČR, ale to nestačí.

„Proto nám možnost využít moderní monitorovací zařízení upozorňující na porušení zákazu vstupu do kolejiště velmi pomůže,“ dodala starostka.

Všechny projekty města a obcí z České republiky, kterých bylo přihlášeno 49, posuzovala odborná porota. Předmětem hodnocení na slovo vzatých odborníků byla zejména realizovatelnost řešení. Bezpečnostní dohled už dávno není jen kamerový bod napojený na policejní velín. Ať už to jsou to častá přepadení či výtržnosti, porušování zákazu vstupu nebo neoprávněné parkování, díky účasti v soutěži Slepá místa můžete získat individuální řešení přesně na míru.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.11.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy