V Aši našlo pomoc už 36 ukrajinských žen a dětí

Poslední únorový den jsem informoval o koordinační schůzce ašského úřadu na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Jen připomenu. Vyčlenilo se dohromady 80 lůžek ve dvou objektech: polovina v ubytovacím zařízení společnosti AŠSKÉ LESY ve škole v přírodě v Doubravě a zbytek ve 12 bytech v nově zrekonstruovaném domě v ulici Gustava Geipela.

dezinfekce

Od 1. 3. bylo zřízeno sběrné místo na věcné dary ve velkém sále bývalého AKS v Karlově ulici. Byly také zahájeny koordinované kroky ke zprovoznění bytů v Geipelově ulici.

Jak vypadá situace nyní?

Ve škole v přírodě v Doubravě je v současné době ubytováno 36 žen a dětí z Ukrajiny, středisko má tedy ve volné kapacitě už jen čtyři místa. Většina z těchto uprchlíků by se měla brzy přestěhovat do bytů v ulici Gustava Geipela. Byty zhotovitel v těchto dnech předal městu, proběhl zde generální úklid a nyní probíhá montáž svítidel. Z materiální sbírky věcí v AKS, která končí tuto středu, se byty částečně zařídí nábytkem a kuchyňským vybavením. Do konce tohoto týdne by měly být byty osazeny elektroměry.

Pracovní skupina ašského úřadu eviduje také seznam soukromníků, kteří mají zájem ubytovat ukrajinské běžence ve svých nemovitostech, a koordinuje s nimi další postup.  

Veřejnost má nyní možnost také přispět penězi. Od 7. 3. je otevřen účet u ČSOB. Podrobnosti zde: Ašští zastupitelé na mimořádném zasedání schválili vyhlášení sbírky na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, nyní už do ní můžeme přispívat.

Zároveň uvolnili jeden milión korun z městského rozpočtu na pomoc uprchlíkům. Peníze budou použity na nákup vybavení do bytů v domě v ulici Gustava Geipela, platbu za energie, dopravu, materiální pomoc, atd.

Přiložené snímky jsou z AKS, kde probíhá sbírka věcí.

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy