Tři Sekery: Srazil cyklistku. Z místa nehody ujel

Ve druhé polovině září letošního roku měl padesátiletý cizinec řídit osobní automobil značky Volkswagen. Na silnici třetí třídy poblíž obce Tři Sekery na Chebsku měl automobilem narazit do šestačtyřicetileté ženy jedoucí na jízdním kole. Po této srážce měla žena s jízdním kolem spadnout do příkopu u silnice.

dezinfekce

Cizinec měl zastavit, vystoupit z vozidla a jít se na ženu podívat. Následně ovšem místo toho, aby jí poskytl potřebnou pomoc či zjistil, zda pomoc nepotřebuje, tak se měl vrátit do svého automobilu a z místa dopravní nehody ujet. Zhruba o hodinu později byl muž zastaven dopravními policisty. Při silniční kontrole se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,57 promile. Policisté navíc zjistili, že cizinec má od začátku srpna letošního roku platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Zraněná žena byla zdravotnickou záchrannou službou odvezena do chebské nemocnice, kde byla ošetřena a propuštěna.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání padesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinů neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy