Tereza Sekyrová má z atletického mistrovství stříbro i osobní rekord

Čtyři zástupci Atletického klubu Sokolov se představili v Olomouci na mládežnickém Mistrovství České republiky v atletice. Tereza Sekyrová (na snímku) si mezi juniorskými čtvrtkařkami v rozběhu pohlídala přímý postup do finále.

dezinfekce

V něm pak ze sedmé dráhy vybojovala stříbrnou medaili, navíc vyšperkovanou novým osobním rekordem (55,75). Současně si  tímto výkonem zajistila start na mezistátním utkání juniorů a juniorek, které se uskuteční v maďarském Györu.

"Klára Sobotková byla nejvytíženější závodnicí z našeho kvarteta. Celkem absolvovala šest startů a měla stoprocentní úspěšnost, když prošla na obou sprintech až do finále. Nejdříve rozběh a semifinále na 100 m, další den finále na 100 m a rozběh na 200 m a poté při stoprocentní úspěšnosti semifinále a finále na 200 m. Na kratším sprintu doběhla na 8. místě, na dvoustovce o místo lépe - sedmá. Výkony ovlivnil vítr, buď nedovolená podpora na stovce, nebo silný protivítr na dvojnásobné distanci. Její nejlepší výkony byly 12,33 s a 24,91 s.," uvedl Mgr. Pavel Procházka, AK Sokolov.

Jan Kundrát si při své premiéře mezi dorosteneckými čtvrtkaři vedl skvěle. Ve třetím rozběhu na 400 m přesně dodržel taktiku, nenechal se strhnout k přepálenému začátku a dokázal parádně finišovat na třetím místě v novém osobním rekordu  51,57s. O pouhou jednu setinu nakonec skončil na devátém, tedy prvním nepostupovém místě.

Veronika Sládková se v náročné kvalifikaci dálkařek - dorostenek bohužel nesrovnala s rozběhem a nejlepší třetí pokus (467 cm) k postupu do finále nestačil.

"Všem patří velká gratulace a poděkování za reprezentaci nejen AK Sokolov. Děkujeme také městu Sokolov, za jehož podpory je činnost klubu realizována," dodává Mgr. Pavel Procházka, AK Sokolov.


Zdroj: měssto Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy