Stavby Karlovarského kraje bodovaly u veřejnosti

V pátek byly slavnostně vyhlášeny výsledky v pořadí již 19. ročníku soutěže Stavby Karlovarského kraje. Nejvíce hlasů od veřejnosti získala rekonstrukce koridoru Gymnázia Ostrov a projekt lávky přes řeku Ohři ve Svatošských skalách. Obě dvě stavby přihlásil do soutěže Karlovarský kraj. Cenu hejtmanky pak obdržela Rezidence Kosmonautů v karlovarské čtvrti Rybáře.

dezinfekce

Soutěž každoročně vypisuje Regionální stavební sdružení Karlovy Vary spolu s partnerskými stavebními organizacemi. Jejím cílem je seznámit veřejnost s tím, jak je na tom stavebnictví v regionu a které nové stavby zde vznikly a které se připravují. Odborná porota letos coby nejzdařilejší dílo vybrala lávku přes horní nádraží v Karlových Varech. Za ní se umístila požární zbrojnice ve Skalné a bronzovou příčku obsadila modernizace železniční stanice horního nádraží v Karlových Varech. Nejlepším projektem se opět stala lávka, tentokrát se však jednalo o lávku pro pěší a cyklisty přes kolejiště nádraží v Chebu.

Ve veřejném hlasování bylo letos odevzdáno více než 4 tisíce platných hlasů. Nejvíce jich v kategorii realizovaná stavba získal již zmíněný koridor Gymnázia Ostrov, kterému lidé poslali na 701 hlasů.

„Vítězství koridoru ostrovského gymnázia je ukázkou toho, z čeho mají všichni projektanti radost. Lidé tuto věc denně užívají, váží si jí a jsou rádi, že funguje,“ uvedl krajský radní Josef Janů.

Mezi projekty pak zvítězila lávka přes řeku Ohři ve Svatošských skalách, a to konkrétně s 615 hlasy. Nově vybudovaná lávka v budoucnu uleví stávajícímu dřevěnému mostu, který je v nevyhovujícím stavu. Využívat jí budou nejenom cyklisté, ale v případě potřeby také složky integrovaného záchranného systému.

Během slavnostního večera byla mimo jiné udělena ještě cena primátorky města Karlovy Vary nově opravené Goethově vyhlídce, dále pak také cena časopisu Stavebnictví lávce přes horní nádraží v Karlových Varech a čestné uznání zrekonstruovanému objektu LaRitma v Aši. Projektantem roku se stal Miroslav Harzer, stavbyvedoucím byl vyhlášen Marek Motl a titulem osobnost stavitelství Karlovarského kraje se za celoživotní dílo v oblasti dopravní infrastruktury pyšní Vratislav Baum.

Více podrobností najdete na webu soutěže - zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy