Státní zámek Kynžvart chystá jedinečné zimní prohlídky

Nemusíte čekat až do března, kdy se tradičně otevíraly brány zámku Kynžvart. První návštěvníky přivítá sídlo kancléře Metternicha již v únoru, a to vždy ve dvou dnech v týdnu.

dezinfekce

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost být u toho, když se zámek probouzí ze zimního spánku a připravuje se na hlavní turistickou sezónu. 

„Zájem o prohlídky zaznamenáváme i v zimě. Návštěvníci zámeckého areálu se kromě procházky v parku chtějí potěšit i historickými interiéry - a zimní prohlídky mají své osobité kouzlo,“ říká kastelán zámku Kynžvart Ondřej Cink.

„Zájemci mají jedinečnou příležitost být u toho, když se zámek připravuje na hlavní sezónu. Jednotlivé expozice se postupně upravují a tak každou z návštěv čeká pohled na jinou část zámku, kde právě probíhají práce kurátorské, restaurátorské, či odborné činnosti při zpracování mobiliárních a knihovních fondů. Zámek je v tomto období temperován, parkoviště upravené, můžeme tedy návštěvníkům vyjít vstříc a provést je oběma hlavními okruhy. Skutečně máme co nabídnout. Kromě atraktivních a velmi vzácných expozic mapujících život v sídle rodu Metternichů je tu možnost vidět zámecký areál v zimním hávu, často pohádkově zasněžený,“ dodává.

Nově bude otevřeno již od 5. února, a to vždy v úterý a čtvrtek odpoledne. Začátky prohlídek jsou naplánovány na 13 a 15 hodinu. Stejná otevírací doba platí i pro březen. Pro předem objednané a potvrzené skupiny je pak zámek otevřen celoročně. Podrobnosti najdete na internetových stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy