Stará Role: Špatné řešení zatáčky znemožnilo průjezd automobilovému žebříku hasičů

Ve čtvrtek večer vyjížděli hasiči k hlášenému požáru v obytném domě v Karlových Varech, v části města Stará Role. Podle oznamovatele byl v domě cítit kouř. V domě nehořelo, událost byla nakonec planý poplach. Během cesty k místu zásahu ale nedojela výšková technika hasičů. Automobilový žebřík se do ulice nedokázal dostat, řidič nemohl vytočit kvůli parkujícím autům zatáčku z hlavní silnice. Avšak vina není na straně parkujících vozidel.

dezinfekce

Jejich řidiči zaparkovali tak, jak jim to umožňuje značení a byl zachován i třímetrový průjezd. V tomto případě znemožnilo příjezd hasičů na místo samotné řešení zatáčky. Strojník automobilového žebříku byl nucen najíždět do začátky na několikrát, vždy couvnout a o kousek vozidlo srovnat. To se mu dařilo a kdyby v tomto rovnání pokračoval, tak by se do ulice dostal. V tu chvíli ale již velitel zásahu zjistil, že se nejedná o požár a výšková technika tak nebyla u domu potřeba.

Hasiči nyní budou kontaktovat vedení města Karlovy Vary. V tomto případě stačí, aby jedno parkovací místo přímo u křižovatky bylo zrušeno a tím se nájezdový úhel do křižovatky zvětší natolik, aby zásahová technika bez problému mohla zajet tam, kde je potřeba.

Podobných míst je v celé řadě měst a obcí v kraji velké množství. Někde blokují průjezd špatně zaparkovaná vozidla, jindy špatné řešení nájezdů do ulic. Hasiči se pravidelně snaží upozorňovat na místa, kde je průjezdnost zásahové techniky ztížena.

Zároveň hasiči apelují na řidiče, aby dodržovali zachování průjezdu pro zásahovou techniku. Jen tak jsou schopni včas a profesionálně zasáhnout v případě nutnosti.


Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy