Stále ještě můžete zasílat své nominace do ankety Alej roku

V anketě Alej roku pořádané spolkem Arnika nejsou v Karlovarském kraji nominovány zatím žádné aleje. Dosud soutěží 29 alejí ze 13 krajů. Loni v kraji bodovala Masarykova alej v Novém Sedle a za celou republiku Svárovská alej na Boskovicku. Která se stane Alejí roku pro tento rok? Nominujte ji do 26. října 2021.

dezinfekce

“Přihlaste do soutěže nejhezčí aleje ze svého města, vesničky nebo svého okolí. Nezáleží, zda jde o alej, která je nově vysazená, nebo jí hrozí vykácení. Upoutejte silným příběhem a fotografií a můžete se těšit na nádherné ceny. Objevujte s námi krásy přírody a nezapomeňte, že krajina bez alejí je jako obraz bez rámu,” říká patronka ankety a muzikálová herečka Petra Vojtková.

"Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech," uvádí Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky.

Přihlášku může do ankety zaslat kdokoli – jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce. Hledají se aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladé, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

Jako každý rok se soutěží ve dvou kategoriích o nejoblíbenější alej a nejkrásnější fotografii.

O nejoblíbenější aleji rozhodnou lidé hlasováním na podzim tohoto roku. Kompletní výsledky budou zveřejněny v lednu 2022. Pro nominující vítězných alejí ze všech regionů Arnika připraví dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihami o památných stromech nebo vstupenkami do botanických zahrad. Nominující celonárodní vítězky obdrží jako hlavní cenu let balonem. 

Patroni ankety navíc vyberou tři nejkrásnější fotografie, jejichž autory ocení fotoaparátem nebo tiskárnou.

Nominovat svou alej a více informací k anketě - viz zde.



Zdroj: Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy