Sokolovští vzpěrači reprezentují ČR v Milánu

Mladí vzpěrači TJ Baník Sokolov, z.s. Marek Polhoš a Dominik Oračko odjeli na juniorské mistrovství Evropy 15-17 let. V italském Milánu budou reprezentovat Českou republiku.

dezinfekce

Sokolovští vzpěrači jsou již v místě konání soutěže, která probíhá od 20. do 30. července 2018. Toto mistrovství Evropy juniorů je poslední možnost pro českou reprezentaci probojovat se na olympijské hry mládeže v říjnu 2018 do Argentiny.

Marek Polhoš bude startovat v hmotnostní kategorii do 50 kg, je to již druhé ME tohoto mladičkého vzpěrače.

„Udělám vše, abych pomohl české reprezentaci získat potřebné body pro účast na Olympijských hrách mládeže v Argentině. Chci také konečně překonat český rekord v nadhozu v této váhové kategorii,” prohlásil Marek.

Dominik Oračko bude bojovat o titul v nejtěžší váhové kategorii +94 kg. Dominik v červnu na Mistrovství České republiky v Horní Suché vyrovnal evropský rekord v trhu 134 kg této váhové a věkové kategorie. Už to je veliký úspěch před Mistrovstvím Evropy pro tohoto mladičkého vzpěrače.

„Mistrovství Evropy v Milánu je pro mě velký závod, ale chci získat medaile a pokusit se o překonání evropských rekordů v trhu a v nadhozu. To vše záleží na trenérech, zdali mě pustí, protože umístění na mistrovství Evropy bude mít přednost,” řekl před odletem Dominik.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy