Sokolovsko: Zpronevěřil 33 tisíc

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Ten se měl takového protiprávního jednání dopustit v období od ledna do února tohoto roku jako rozvozce u jedné přepravní společnosti.

dezinfekce

Obviněný muž měl v uvedeném období doručit adresátům jejich zásilky, za které si od nich převzal dobírkovou částku v celkové výši kolem 60 tisíc korun. Svému zaměstnavateli měl však vyúčtovat a předat pouze necelou polovinu peněz. Zbylou částku si měl poté ponechat pro vlastní potřebu a tím se neoprávněně obohatit o téměř 33 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému až dvouletý pobyt ve vězení.

Zpronevěry se měl dopustit také 46letý muž z Karlovarska. Na základě písemné smlouvy o provedení díla si převzal od o dva roky mladšího muže finanční hotovost ve výši kolem 8 tisíc korun. Z peněz měl zakoupit materiál a poté provést domluvené práce. I přes opakované urgence tak neučinil a zálohu poškozenému nevrátil. Policisté z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou mu sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy