Sokolovsko: Z benzinky odcizil 150 krabiček cigaret

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 19 a 23 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Dvojice mladíků měla ve večerních hodinách předposledního dne minulého roku vniknout do sklepních prostor panelového domu v Habartově. Tam měli poničit vstupní dveře do sklepní kóje a tu začít prohledávat. Následně z ní měli odcizit téměř vše, co jim přišlo pod ruku. Vzít měli například kolečkové brusle, různé elektrikářské a stavební nářadí, horkovzdušnou pistoli či třeba sbírku rodinných vzpomínek na digitálních nosičích. Odcizené věci měli postupně vynášet do osobního vozidla, které měli zaparkované před panelovým domem. Tímto svým jednáním měli majiteli způsobit škodu téměř 60 tisíc korun.

V polovině února letošního roku se měl mladší z dvojice vydat k čerpací stanici v jednom menším městě na Sokolovsku. Ve večerních hodinách měl poničit skleněnou výplň okna. Následně měl přes mříž prostrčit ruku do prodejny čerpací stanice a z přepravky, na kterou dosáhl, nakonec odcizit téměř 150 krabiček cigaret. Tím měl způsobit škodu téměř 16 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí dvojici mladíků trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.06.2020 13:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy