Sokolovsko: Ujížděl policejní hlídce

Osmadvacetiletý muž z Karlovarska měl ve středu 3. února letošního roku řídit osobní automobil značky Peugeot. V nočních hodinách byl předepsaným způsobem za použití výstražného zvukového zařízení a nápisem STOP POLICIE vyzýván policejní hlídkou k zastavení vozidla. Na výzvy nereagoval a policistům začal ujíždět.

dezinfekce

Přes obce Mírová a Jimlíkov měl dojet až k chatové oblasti poblíž obce Božičany, kde automobil zastavil. Policisté k vozidlu okamžitě přistoupili a za použití donucovacích prostředků osmadvacetiletého řidiče zadrželi. Společně s ním se ve vozidle nacházela ještě trojice osob ve věku 23, 31 a 41 let. Na automobilu byly navíc umístěny jiné registrační značky, než které jsou uvedeny v osvědčení o registraci vozidla.

Po převozu na obvodní oddělení policisté zjistili, že osmadvacetiletý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do července letošního roku. Taktéž zjistili, že na základě rozsudku Krajského soudu v Plzni má uložen trest odnětí svobody.

Policisté z Obvodního oddělení Chodov osmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Za tento přečin byl osmadvacetiletý muž rozsudkem Okresního soudu v Sokolově uznán v sobotu 6. února letošního roku vinným a byl odsouzen k trestu odnětí svobody. Taktéž mu byl o dalších 12 měsíců prodloužen zákaz řízení všech motorových vozidel.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.02.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy