Sokolovsko: Starostové se zdokonalovali v krizovém řízení

Pro tři desítky starostů měst a obcí ze Sokolovska připravil Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje vzdělávání v oblasti krizového řízení a zdolávání mimořádných událostí.

dezinfekce

Takto rozsáhlé školení se koná vždy po komunálních volbách jednou za čtyři roky. Na starosty čekalo v průběhu čtyř hodin celkem šest bloků přednášek, mimo jiné o financování opatření při řešení mimořádných událostí a krizových situací. Akce se konala pod záštitou starostky města Sokolov Renaty Oulehlové v zastupitelském sále sokolovské radnice.

Obsahem vzdělávání bylo předání teoretických i praktických informací z oblasti krizového řízení a zdolávání mimořádných událostí z pohledu starosty obce. Nechybělo seznámení se s funkcemi a obsahem nově zprovozněného Bezpečnostního portálu Karlovarského kraje s důrazem na území ORP Sokolov.

Účastníci vzdělávání se rovněž seznámili se způsobem provádění kontrol i plněním povinností podle příslušného zákona. S přednáškami vystoupili nejen zástupci Hasičského záchranného sboru ČR, ale také Krajského úřadu Karlovarského kraje, Policie ČR, Krajské veterinární správy a Krajské hygienické stanice.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy