Sokolovsko: Ponechali si omylem zaslané peníze

Jednatřicetiletý muž z Prahy měl na začátku srpna minulého roku převádět finanční prostředky ze svého bankovního účtu. Při převodu ovšem omylem převedl peníze na účet devatenáctileté ženy ze Sokolovska.

dezinfekce

Ta měla po zjištění, že má tyto peníze na svém účtu, využít omylu a během několika dní je postupně vybrat. Část peněz si poté měla nechat pro svou potřebu a zbylé měla předat pětačtyřicetileté ženě a osmačtyřicetiletému muži.  Dvojice si také měla nechat část peněz pro svou potřebu a část finančních prostředků měla vložit na bankovní účet poškozeného muže z Prahy. Tímto svým jednáním mu způsobili škodu 100 tisíc korun.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání tří osob ze Sokolovska. Teprve devatenáctiletou ženu obvinili ze spáchání přečinu podvodu a pětačtyřicetiletou ženu s osmačtyřicetiletým mužem obvinili ze spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti.

V případě prokázání viny hrozí devatenáctileté ženě trest odnětí svobody až na pět let. Dvojici ve věku 45 a 48 let hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 29.04.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy