Sokolovsko: Opilý řidič utekl z místa nehody

Bohužel další z řady dopravních nehod, na které bude mít s největší pravděpodobností podíl také alkohol, se stala v úterý dne 7. března 2020 krátce před devátou hodinou ranní na křižovatce silnice druhé třídy číslo 210 se silnicí třetí třídy číslo 21028.

dezinfekce

V tu dobu ve směru od obce Lomnice na Sokolov jel 27letý řidič osobního motorového vozidla Škoda. Před uvedenou křižovatkou se zřejmě plně nevěnoval řízení svého vozidla a narazil zde do před ním odbočujícího nákladního automobilu tovární značky Mercedes. Obě dvě vozidla po nárazu skončila mimo pozemní komunikaci, kde narazila do svodidel a nákladní vozidlo se po střetu ještě převrátilo na střechu.  Řidič osobního automobilu ihned po srážce z místa dopravní nehody utekl, aniž by splnil povinnosti účastníka dopravní nehody. Z tohoto důvodu policisté na místě použili služebního psa, kterému se po chvíli podařilo řidiče nedaleko místa nehody vypátrat. S oběma řidiči policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, přičemž u 27letého řidiče dopadla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotu 1,99 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu  Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnutá na částku kolem 300 tisíc korun.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v současné době předmětem dalšího šetření policistů.

Prevence:
Při jakékoliv dopravní nehodě jste povinni splnit svou zákonnou povinnost účastníka dopravní nehody. Jako účastník dopravní nehody jste povinni neprodleně zastavit vozidlo, zajistit bezpečnost provozu v místě nehody, zabránit vzniku dalších škod a dle potřeby poskytnout první pomoc a přivolat záchrannou službu. Za těchto stanovených podmínek jste dále povinni ohlásit nehodu Policii České republiky, vyznačit situaci a stopy a případně se zdržet přemisťování vozidel a setrvat na místě do příjezdu policisty:
• dojde-li k usmrcení nebo jakémukoliv zranění osoby,
• dojde-li k hmotné škodě převyšující zřejmě 100 tisíc korun na některém ze zúčastněných vozidel,
•  nedohodnete-li se s dalšími účastníky dopravní nehody na míře účasti na způsobení škody,
• byla-li jakákoliv hmotná škoda způsobena na majetku třetí osoby (např. vybavení komunikace, firemní, půjčené auto atd.).

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.04.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy