Sokolovsko: Obývali cizí garáž

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetileté ženy a čtyřiatřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a muže dále ze spáchání zločinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný pár ze Sokolovska se měl své poslední trestné činnosti dopustit v polovině května tohoto roku. V odpoledních hodinách měli přijet k cizí garáži v malé obci u Sokolova, do které si měli následně násilně sjednat přístup. Zde měli také zaparkovat svůj automobil a v garáži bez svolení majitele pobývat. Nebylo to však poprvé, co se společně podíleli na protiprávním jednání. Začátkem stejného měsíce měli navštívit obchodní dům v Sokolově. Z regálů měli vzít několik lahví tvrdého alkoholu a prodejnu spolu opustit bez zaplacení. Muž měl navíc v uvedeném období usednout za volant osobního vozidla i přes skutečnost, že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Pro policisty však není žádným nováčkem. Uvedených činů se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost potrestán. 

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí. Obviněné ženě hrozí v případě prokázání viny až dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy