Sokolovsko: Násilně vnikl do zaparkovaných vozidel

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 36letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muž měl nejprve v polovině března tohoto roku násilně vniknout do budovy prádelny v malé obci na Chebsku. Po prohledání vnitřních prostor však nic neodcizil a z místa odešel. Následující měsíc měl úřadovat také v Sokolově, kde se měl vloupat do dvou zaparkovaných vozidel. Poté, co do nich za použití násilí vnikl, měl odcizit různé věci. Z prvního automobilu měl demontovat autorádio a z druhého odcizit přes 120 balíčků tabáku. Ve svém protiprávním jednání měl pokračovat i tento měsíc. V Kraslicích měl obviněný využít otevřených vchodových dveří panelového domu a vniknout do společné chodby. Zde měl odcizit kočárek, který měli majitelé před vstupními dveřmi. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 30 tisíc korun.

Pro policisty však není žádným nováčkem. Uvedených činů se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejnou trestnou činnost potrestán.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy