Sokolovsko: Liška v kanále, srna na dálnici či kočka v autě

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování a rušením nočního klidu či pátráním po původcích černých skládek vznikajících nejenom vedle popelnic. Občas je jejich náročná služba ale „zpestřena“ případy, které do prvních tří zmiňovaných kategorií tak úplně nepatří - některé jsou netradiční a někdy i kuriózní.

dezinfekce

Běžela liška k Táboru, skončila v kanále
Pořádné štěstí v neštěstí měla kmotra liška, která běžela k Táboru, ale do cesty se jí připletl kanál v areálu sokolovské chemičky a ona do něj spadla. Její cesta by tak asi definitivně skončila, kdyby si jí naštěstí nevšiml jeden ze zaměstnanců a nezavolal městskou policii. Strážníci si počínali jako zkušení lovci divoké zvěře a ze šachty hluboké tři metry lišku vyprostili. Ukázalo se, že z incidentu vyvázla bez zranění a tak po konzultaci se záchranou stanicí Drosera vypustili lišku její osvoboditelé tam, kam patří. Tedy do lesa.

O stromy mohou pečovat jen odborníci
Na arboristy si rozhodli hrát někteří lidé z ulice M. Majerové, kteří se pustili do svévolné úpravy vzrostlého javoru. Neodborně mu ořezali větve a tak ohrozili jeho existenci. Tentokrát bude mít ovšem svévolné zasahování do městské zeleně dohru, případ byl na místě zdokumentován a bude dále řešen. Na tomto místě byla již před časem (záměrně?) poškozena bříza tak, že odumřela.

Srna zaběhla na dálnici, naštěstí to bylo bez bouračky
Střetu automobilů se zvěří přibývá a mnohdy při nich vznikají i značné škody na majetku. Nebezpečné jsou pak zvláště bouračky se zvěří na dálnici, kde se auta pohybují značnou rychlostí. A právě na dálnici D6 v úseku mezi nájezdem u Staré Ovčárny a sjezdem na Staré Sedlo běhala mezi svodidly a plotem podél komunikace srna. Jeden z řidičů proto přivolal strážníky a jejich zásah byl v tomto případě úspěšný. Srnu se povedlo vyhnat do pole.

Tomu se říká opravdová pomoc v nouzi
Komplikovaných situací v souvislosti s provozem motorových vozidel může nastat spousta a tahle k nim určitě patří. Řidička si u čerpací stanice ONO zavřela dveře svého auta. Háček byl v tom, že byla venku a klíčky uvnitř. A co čert nechtěl, dveře se automaticky uzamknuly. Strážníci se ukázali jako opravdoví gentlemani a po posouzení bezvýchodné situace, v níž se řidička ocitla, naložili ženu do vozu, odvezli ji k ní domů, kde si vyzvedla náhradní klíče a dopravili ji zpět k jejímu automobilu.

Kočka se projela pod „hauptnou“ ze Svatavy do Sokolova
„Co bych seděla doma, když se mohu vydat na výlet. Jenomže, co na to páníček, ten by byl asi proti. Tak pojedu na černo.“ Asi tak nějak uvažovala kočka trvale žijící ve Svatavě, a vlezla si do motorového prostoru automobilu. V Sokolově neušlo mňoukající auto pozornosti kolemjdoucích, kteří se obrátili na městskou policii. Ještě, než došlo na lustraci vozidla, objevil se jeho majitel a jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že kočka pod hauptnou patří jemu a přivezl si ji ze Svatavy. Poté se oba vrátili domů. Kočka ovšem už na sedadle spolujezdce.

Netopýr, pavouk a sýkorka
Ne ne, v tomto případě nejde o nesourodou zvířecí trojici, která se společně někam vypravila, ale o tři samostatné události, k nimž byli strážníci přivoláni, aby je rozlouskli. Volala paní na městskou policii, že našla patrně zraněného ptáka. Strážníci naložili sýkoru, ale ta byla nejspíše jen otřesená a během převozu se probrala. Proto byla hlídkou vypuštěna zpět do přírody.

„Je po smrti,“ musel bohužel konstatovat chovatel, k němuž strážníci přivezli opravdu velkého pavouka. Jak se ukázalo, byl to sklípkan a odchycen byl vedle popelnic v ulici Závodu míru, kde se ho někdo takto nešetrně zbavil. Na první pomoc už bylo tentokrát pozdě.

Netopýr se ale pranic nelíbil obyvateli jednoho z věžáků v ulici M. Majerové. Nešlo ani tak o operetu Johanna Strausse mladšího, nýbrž o létajícího ušatého savce, který přiletěl na návštěvu. Jenomže nepozván a tak byl strážníky odchycen a vypuštěn ven.

Jeden spáč, druhý spáč, třetí spáč…
V ulici Kosmonautů stálo poměrně dlouhou dobu nastartované auto a nic se nedělo. To se zdálo podezřelé zástupci velitele strážníků panu Nedělovi, a proto dal svým mužům povel k akci. Ti ve voze odhalili spícího muže a opravdu je překvapilo jeho vysvětlení. Prý se mu prostě nechtělo z vyhřátého vozidla domů.

Na spícího muže v automobilu s běžícím motorem před centrálním příjmem sokolovské nemocnice upozornil městskou policii jeden z lékařů. A jeho vysvětlení? Boleli ho zuby a čekal, až začne ordinovat pohotovost.

A ještě jeden spáč v nemocnici. Tentokrát si neustlal v autě, ale usnul na židli vedle automatu na kávu. Jak vyšlo najevo, nebyl to některý z bezdomovců, kteří do nemocnice občas zabrousí, ale nemocniční zřízenec. Po náročné době si tu chtěl odpočinout a usnul jak špalek. Poté, co ho hlídka probudila, odešel se dospat domů.


Zdroj: město Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy