Sokolovsko: Dnešní ranní nehody na šestce

Ačkoli kalendářní zima ještě ani neklepe na dveře, ranní a noční mrazíky dorazily i k nám do Karlovarského kraje. Dnes 31. října 2019 během ranních hodin došlo na dálnici D6 na mostě u tzv. Transmotelu ve směru z Karlových Varů na Sokolov hned k několika dopravním nehodám.

dezinfekce

Dálnice byla v tomto směru po dobu šetření dopravních nehod zcela uzavřena. Dopravu policisté odkláněli na objízdnou trasu. Ani při jedné nehodě nedošlo ke zranění osob. Provoz byl zcela obnoven krátce po osmé hodině ranní. Příčinou těchto dopravních nehod byla nepřiměřená rychlost řidičů na namrzlém povrchu komunikace.

Policie apeluje na řidiče, aby zejména v ranních hodinách během své jízdy dbali zvýšené opatrnosti. Namrzlá silnice v tomto období může potrápit kdekoli a kdykoli. Mezi nejrizikovější místa však patří ta, která namrzají rychleji. Jsou to právě mosty, ale také pozemní komunikace v blízkosti vody nebo v lesích. Mosty či přemostění jsou označeny modrými směrovými sloupky či modrými dopravními knoflíky. Upozorňují řidiče, že se nacházejí v úseku, kde je zvýšené nebezpečí a lze zde předpokládat častý výskyt námrazy či náledí. Za volantem je důležité přizpůsobit svou jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Důležité je také především dodržování bezpečné vzdálenosti.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

  • Před 5 roky

    Samozřejmě že za to může řidič,ten vždy jako první na namrzlou vozovku přijede první až po té se to začne řešit, ostatně jako všechno v tomto státě ! Je zajímavé že tady policie linčuje řidiče za nepřiměřenou rychlost ale o tom že na tomto daném mostě je už systém automatického postřiku instalován o tom ani zmínka! No asi soudruzi udělali někde chybu a nebo nepočítali s tím že by mohla být tak brzy námraza na mostě. Jinak by neuškodilo pánům od policie třeba dát značku námraza a né jenom snížit rychlost při hustém dešti,a navíc když o tomto úseku dobře ví už kolik let! Sám tímto úsekem jezdím každé ráno a celá dálnice je suchá a jediný tento most je samý led, takže ani těch 80km/hod. by tady nepomohlo. A kdo to tady nezná tak ve 130 na to vlítne a neštěstí je na světě. Takže závěrem, ať si páni policisté potažmo kraj a údržba silnic sáhnou do svědomí a nehledají jen toho řidiče ( platícího za ošetřené vozovky) a zkusí něco dělat pro nás řidiče! Děkuji

  • Před 5 roky

    Jak je obvykle v tomto státě hloupý a nezodpovědný občan - řidič nepřizpůsobil svoji jízdu povaze namrzlé vozovky. A co vrchnost - Údržba silnic - ta nemusí předjímat, co může počasí způsobít a riziko úseky dálnice odpovídajícím způsobem ošetřit?

  • Před 5 roky

    Je překvapivé, že upozorňujete nás řidiče a já tedy váš vkaz dávám dál a žádám silničáře aby tyto úseky v uvedené době kontrolovali a prováděli posyp tak, aby daňový poplatníci mohli dojet do zaměstnání zdraví a bez nehod. Za ty naše daně by měly být silnice připravené k provozu a jestliže se mýlím, tak tam alespoň dejte značku,, NESJIZDNE,, a udělejte tam chodník. A v našem století by tam již mohly být i solární panely / baterie a tato místa zahřívána.......

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.10.2019 14:00




0 (3)
 

Hlavní zprávy