Sokolov: Závody horských kol se pojedou první víkend v září (TV Západ)

Závod horských kol na 12 a 24 hodin na památku Zdenka Kircha – sokolovská 24 MTB se letos pojede 3. - 5. září. A to opět u rekreačního jezera Michal. Registrace do závodu již byly spuštěny a my jsme zjišťovali, co pro letošní ročník pořadatelé připravili.

dezinfekce

"Letošní rok je třetí ročník sokolovské 24. Je určená pro bikery na 12 a 24 hodin – horská kola s tím, že v máme pro bikery i časovku, která je souběžně koncipovaná pro běžce i pro bikery. Trasa je stejná jako v minulých ročnících. Neměníme jí. Ohlasy bikerů a "závoďáků" jsou příznivé. Líbí se jim to. Je to o trailech i kopečkách, takže všichni si to užili, nechtějí měnit trasu a tak zůstáváme u původní varianty," uvedl ředitel závodu Martin Sýkora. 

Areál Michal se vyznačuje skvělým zázemím pro účastníky, ale i jejich doprovod. 

"Pár dotazů jsme měli s tím, že "závoďáci" si berou celou rodinu. Zůstávají z pátka do neděle. Pokud vyjde počasí, areál je úžasný. Je možnost využít v rámci závodu i tobogán, zaplavat si, máme zde i minigolf. Takže vyžití pro "nezávoďáky" je široké," potvrdil Sýkora. 

Problémy pořadatelů společenských i sportovních akcí kvůli covid-19 a sponzoringu se naštěstí spolku MTB KV vyhnuly.

"Letos to šlo trošku hůře. Dotacemi nás podpořili jako loni - Karlovarský kraj a Sokolov, za což jim velmi děkujeme. V rámci sponzorů – partneři, kteří nás podpořili první i druhý ročník, zůstali. Sehnali jsme i další. Z finančního hlediska relativně akce zajištěna je," dodal Sýkora. 

Podrobnosti k programu, který zahájí páteční časovka do kopce na 4 kilometry, najdete na www.sokolovska24mtb.cz. Chybět nebudou i závody pro děti nebo Mistrovství ČR – Hendy. Mediálním partnerem je mimo jiné naše vydavatelství Regionzápad, takže se můžete těšit na nejnovější zprávy i záznam z akce. 

Odkazy na FB :

Páteční časovka :
https://www.facebook.com/events/299331454816457

S-24 závod :
https://www.facebook.com/events/170333604793542

Hendy závod, letos Mistrovství ČR
https://www.facebook.com/events/760017021618244


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy