Sokolov: Zájem o pronájmy zahrádek stále stoupá

Zájem o pronájem zahrádky ve městě Sokolov je opravdu velký. Město Sokolov se snaží vytvářet stále nové plochy, kde se můžete věnovat relaxaci či pěstitelským aktivitám. Vždyť kdo by odolal vlastnoručně vypěstované zelenině či ovoci nebo možnosti vyhřívat se na sluníčku u vlastního bazénku? V roce 2022 připravil město 15 nových zahrádek, z toho osm na Šenvertu, šest nad koupalištěm a jednu na Hruškové.

dezinfekce

"Tímto však rozhodně nekončíme. Nyní se pracuje na přípravě dalších dvou lokalit, kde předpokládáme vytvoření zhruba 20 nových zahrádek. Pro lepší představu těchto 20 zahrádek dohromady zabere pozemek o velikosti přibližně 10.000 m2. Až budou nové zahrádky připraveny, naleznete jejich nabídku na internetových stánkách města. V případě, že město Sokolov nabízí volnou zahrádku, musí postupovat dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, tzn. každý záměr je zveřejněn nejméně 15 dní na elektronické úřední desce," uvádí se na webu města Sokolov.

Záměr je zveřejněn pod názvem „záměr propachtovat nemovitost“. Elektronická úřední deska je dostupná na webových stránkách města. Součástí zveřejněného záměru je formulář pro přihlášení do záměru a jsou zde uvedeny všechny informace a podmínky pro podání nabídky, případně kontakty pro více informací. Informace o zveřejnění je rovněž uvedena na facebooku a webu města. Zájemcům o zahrádku proto doporučujeme sledovat naše stránky či facebook města. Přidělování zahrádek probíhá tzv. obálkovou metodou. Tato metoda je zvolena z důvodu omezení možnosti korupce a dodržení podmínky zákona o obcích s ohledem na jednání řádného hospodáře. Jedná se o běžnou metodu používanou u většiny obcí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.10.2022 08:24




0 +
 

Hlavní zprávy