Sokolov: Zahrádky jsou v kurzu, město hledá další lokality (TV Západ)

Město Sokolov reaguje na prudce zvýšenou poptávku obyvatel o pronájmy zahrádek a aktivně vyhledává další lokality pro tyto účely. Lidé v posledních letech, jak v souvislosti s covidovými omezeními při cestování, tak kvůli vysokým cenám potravin, hledají cesty spojit relax s užitkem.

dezinfekce

"My jsme vytipovali několik lokalit, například lokalita, když se jde dolů ze Sokolova do Těšovic, tak po levé straně, tam by mohly být zahrádky. Další lokalita, o které uvažujeme, tak to je pod kruhovou křižovatkou, která se teď dokončuje u benzínky ONO, tzn. na té druhé straně, na jedné straně už zahrádky vznikají, tak ještě na druhé straně. Tam si myslíme, že ta poptávka bude také velká. No ale lokalita, která je nám nejbližší, a kterou už teď nabízíme a začneme nabízet, tak to je lokalita osmi zahrádek na Šenvertě. My jsme přistoupili k tomu, že jsme zkrátili zahrady, které lidé měli u rodinných domků v nájmu, tzn. že pořád jsme jim ale nechali dostatečně velkou zahradu i těm domkařům, je to zhruba kolem 500 metrů čtverečních a tu druhou polovinu jsme se domluvili, že teď budeme nabízet Sokolovákům k tomu, aby se mohli také někde rekreovat," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Prvních osm zahrad město nabídne formou obálkové metody. Celkem by v brzké době chtělo zajistit desítky parcel pro zahrádky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy