Sokolov: Vzniká nové velké dětské hřiště na sídlišti Michal (TV Západ)

Nové dětské hřiště v hodnotě kolem dvou milionů korun má vzniknout v sokolovské Mánesově ulici. Tři herní zóny budou koncipovány podobně jako fungující hřiště U velryby na Vítězné.

dezinfekce

"V ulici Mánesova vznikne nové hřiště pro naše děti. Na sídlišti Michal nebylo vybudováno nějaké moderní, větší hřiště pro děti – tam jsme cítili ten dluh. Podařilo se nám najít lokalitu, je to v areálu, kde je soukromá škola, kde město ještě vlastnilo velký pozemek. Proto jsme se rozhodli v těchto místech. Bude to hřiště rozděleno na tři části, bude od těch nejmenších až po ty třeba dvanáctileté, po ty větší děti a otevřeno by mělo být v září letošního roku. S investicí dva miliony korun," popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Sektor A zahrnuje herní prvky pro děti předškolního věku (2 – 6 let) v dolní části pozemku, v sektoru B budou workoutové a fitness prvky a sektor C je vyhrazen pro prvky určené dětem ve věku 6 až 15 let (horní části pozemku). Plusem projektu je to, že hřiště bude oplocené, což výrazně sníží riziko poškození vandaly, a pro veřejnost otevřené pouze v době od 9 do 19 hodin.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy