Sokolov: Výstavba velkého dětského hřiště na Vítězné začala (TV Západ)

Dlouho očekávaná stavba velkého dětského hřiště na sokolovském sídlišti Vítězná před pár dny začala. Akce s několikamilionovým rozpočtem by měla být dokončena do letních prázdnin.

dezinfekce

„Rada města přidělila tuto zakázku společnosti SOTES, ale je to s tím, že jsme si vědomi, že společnost SOTES ne všechny práce z časových a kapacitních důvodů může stihnout, protože momentálně je ve městě rozjeto plno akcí. Pro informaci - jen na Odboru rozvoje města v současné době je otevřeno 22 výběrových řízení. Tedy 22 investičních akcí se právě v tomto období dělá a bude dělat v nejbližším období v Sokolově. Takže my jsme se se společností SOTES domluvili, že nějaké nutné práce, které nezvládá tato společnost, tak může dát konkrétním realizátorům. Jedná se o tři akce, které z toho dětského hřiště bude dělat někdo jiný, tzn. že půjde o subdodavatele. Jsou tam nějaké stavební práce pro jednu firmu a pak dvě firmy si rozdělují dodání herních prvků. Což samozřejmě ale už od začátku bylo patrné, protože společnost SOTES není společnost, která by vyráběla herní prvky. Ale samozřejmě, že si je musí pořídit,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Stavba nabere malé zpoždění.

„Ale ne tak velké, jak jsme se toho hrozili. Protože původně jsme byli s otevřením někde na podzim roku 2017, ne-li na jaře roku 2018. Takže jsme všichni napnuli své síly a udělali jsme nějaká opatření. Já předpokládám, že se začátkem prázdnin bude otevřeno toto krásné moderní víceúčelové hřiště na sídlišti Vítězná. Na prázdniny – na dobu, kdy děti si užívají zasloužené volno po škole, tak bude otevřeno,“ dodal Picka.

Původně zvažovaný velký vodní prvek bude zastoupen pítkem a malým chrličem pro osvěžení v parných dnech. Oplocený pozemek hřiště bude pod dohledem kamerového systému. Část má být vyhrazena pro nejmenší děti, část pro ty větší. Malé děti si budou užívat pískoviště, skluzavek, houpaček ve tvaru zvířat nebo domeček. Starší pak trampolíny, dvojhoupačku, prolézačky, hrazdu nebo šlapací kolotoč. Město vyjde hřiště na necelých 5 milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy