Sokolov: Ve městě se setkali olympionici

Ve středu 6. září 2017 se v prostorách sokolovského pivovaru Permon uskutečnilo přátelské setkání olympioniků ze západu Čech. Posezení uspořádal Nadační fond západočeských olympioniků.

dezinfekce

Pozvání jeho představitelů přijalo také vedení sokolovské radnice. S medailovými sportovci si pravicí potřásli starosta Jan Picka, místostarostové Renata Oulehlová a Karel Jakobec. Přišel také Antonín Lebeda z TJ Baník Sokolov. Kromě předání drobných dárků účastníky čekala také prohlídka prostor pivovaru s komentovanou prohlídkou.

„Přišli třeba házenkář Vladimír Haber (stříbro, LOH Mnichov 1972), hokejisté Vladimír Bednář (bronz, ZOH Sapporo 1972), Bohuslav Ebermann (stříbro, ZOH  Innsbruck 1976) nebo střelec Miroslav Varga (zlato, LOH Soul 1988),“ jmenuje kolegy Vladimír Jarý z nadace a klubu olympioniků a rovněž stříbrný házenkář z Mnichova roku 1972.

„Velice si tohoto okamžiku vážíme. Je to skvělá příležitost potkat se s lidmi, kteří úspěšně reprezentovali Československo, nebo Česko na světových hrách, včetně těch Olympijských. A o to víc, že jsou z Karlovarského kraje, včetně Sokolováků,“ komentoval setkání starosta Jan Picka. 

Odpoledního posezení se zúčastnila i sokolovská vzpěračská legenda Jan Nagy.   

Olympionici se s představiteli obcí schází jednou ročně. Minulý rok setkání proběhlo v Kynšperku nad Ohří. Na podzim pravidelně navštěvují také půdu úřadu Karlovarského kraje, kde se setkávají s hejtmanem a dalšími, kdy zpravidla přijímají dary do nadačního fondu. Ten podporuje vrcholové sportovce po ukončení závodní kariéry. 


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy