Sokolov: Ve městě proběhl veletrh pracovních příležitostí

Městský dům kultury Sokolov se zaplnil významnými zaměstnavateli regionu, ale i zájemci o novou profesi. Sokolov se tak stal jednou ze tří zastávek největšího veletrhu pracovních příležitostí, který je určen především pro širokou veřejnost. První zastávka byla v Chebu a po Sokolově následují Karlovy Vary. Do kulturního domu přicházeli nejen ti, kteří momentálně nemají práci, ale také ti, kteří uvažují o změně.

dezinfekce

Příchozí si mohli vybírat z mnoha zajímavých míst, protože veletrhu se zúčastnilo takřka třicet významných zaměstnavatelů. Na místě byli tací představitelé firem, kteří se dokáží stále častěji vyrovnat těm německým, k tomu navíc nabízeli zajímavé benefity a přátelské pracovní prostředí.

V Sokolově se představil největší zaměstnavatel, tedy společnost SUAS Group, která se pohybuje na poli energetiky, cirkulární ekonomiky, realitní a developerské činnosti a strojírenství. Zájemci si zde prohlédli také nabídky společnosti Synthomer, která vyrábí, zpracovává a vyvíjí chemické produkty, nebo třeba firmy ept connector, která patří mezi nejvýznamnější strojírenské podniky v sokolovském regionu.

Návštěvníci veletrhu se také seznámili s nabídkou volných pracovních míst veřejnoprávních zaměstnavatelů, jako například Krajského úřadu Karlovarského kraje, Krajského ředitelství policie, Věznice Kynšperk nad Ohří, Hasičského záchranného sboru, nebo Armády České republiky.

Kromě výstavních stánků zaměstnavatelů čekaly na návštěvníky veletrhu například odborné přednášky na téma jak napsat životopis, jak se prezentovat při pracovním pohovoru nebo jak začít podnikat. Kromě toho si mohli nechat zájemci zhodnotit svůj životopis personalistou, který jim zároveň mohl pomoci s nácvikem pracovního pohovoru.

Město Sokolov plánuje nové pracovní nabídky zveřejňovat na stránkách města. Pokusí se hledání zjednodušit, a to pomocí banneru či rozcestníku. Občané by tak mohli snadno najít nové pracovní příležitosti nejen ve městě, ale i okolí.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy